HÄR PÅ MÄCSGÅRDEN I VACKRA SILJANSBYGDEN BOR VI

Numera är det bara min man Thommy och jag som bor på gården, också hundarna förstås. Fyra utflugna barn och tretton barnbarn gör att vi ändå behöver utrymmet, som kan tyckas onödigt för två vuxna.


Vi bor som sagt i hjärtat av Dalarna,  sedan 1980. Mitt djurintresse började redan i bandomen. Hundintresset har nog alltid varit det främsta, även om jag sedan 8-års ålder har varit aktiv ryttare. I ungdomsåren tävlades en hel del i hoppning. Senare år har ägnats mer åt markarbete..

Hundintresset, i form av både utställningar och div. dressyrkurser fick ske med lånade hundar ända till 16-års ålder, då jag äntligen fick min första egna hund. En  schäfer, som var långt ifrån en drömhund, dålig både exteriört och mentalt.

1964, inköptes så drömhunden, schäfern Thriumphs Guard, som var en av 60-talets vinstrikaste schäfrar. Med Guard åkte jag land och rike runt och tävlade med framgång både i bruks och på utställningar.

Guard, hann precis bli utställningschampion, då han tragiskt omkom, påkörd av en lastbil.

I slutet av 60-talet, började så drömmen om en Golden Retriever. Och år 1970 inköptes min första Golden, från Mona Lilljehöök, Kennel Apport.

I  över 50  år, har jag nu varit aktiv inom denna underbara ras. Har varit aktiv i utställningsringarna, och har även både tränat och fört hund upp till öppen klass på jaktprov

En kull Fairfaxare per år har det blivit, och för mig är det viktigt att ha en bra kontakt med mina valpköpare.

Målet med min avel är att få fram hundar som är friska, sunda och dessutom uppfyller såväl exteriör  som funktion enligt rasstandarden..

 
Man kan ha mycket skoj med en "Fairfaxare"

Man kan köra drag...

Man kan träna apportering...

Man kan faktiskt ha dom till Diabeteshund också.!...
Fantastiskt eller hur?

Man kan träna lydnad...

Man kan ställa ut...

Man kan ha dom som skeppshund...

Man kan träna viltspår....

Man kan ha dom i knäet, det gillar dom...

Man kan ha dom som Pedagog-hund

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Kram Freja | Svar 21.06.2011 00:30

Man kan ha dom till diabeteshundar

Sara Bimer | Svar 18.08.2010 12:51

Så sant som det är sagt!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.06 | 20:28

intresserad av ev kommande golden omplacering, Haft tre goldenomplaceringar,
Pigga pensionärer med naturintresse!

...
24.05 | 09:56

Hej!

Jag letar efter en valp då vår käraste flat blev en änglahund förra året. Mycket van med hundar samt har ett intresse för hundsport.

...
11.04 | 12:27

Hej.

Vi är en familj med två barn (10 och 13 år) som letar efter en ny familjemedlem. Jag jobbar som sjuksköterska och min man som betongarbetare i en liten fabrik med möjlighet att ta med sig hunden.

Vi är intressande av en ljus golden, en hane med p

...
01.04 | 13:57

HEJ Vi letar valp och har ni någon kull på gång är vi jätteintresserade. Vi har hundvana och är en trygg familj med gott om plats och tid för en hund.

...
Du gillar den här sidan